15-jarig meisje bevrijd uit bordeel

vrijdag 9 juni 2017

CALCUTTA, INDIA- Na verschillende reddingspogingen is een tienermeisje uiteindelijk bevrijd uit een gevaarlijke rosse buurt in Calcutta en krijgt ze nu een kans op vrede en herstel.


Help onze undercovers aan undercovermateriaal >


Bijna drie weken geleden probeerden lokale autoriteiten haar voor de eerste keer te redden, nadat ze hadden gehoord dat ze minderjarig is en onder dwang in een berucht bordeel verbleef. Bij deze eerste reddingspoging sloeg het meisje echter angstig op de vlucht. Veel slachtoffers van sekshandel zijn namelijk gehersenspoeld en geloven dat de politie hen zal arresteren of misbruiken; op deze manier voorkomen handelaren dat de kinderen hulp zoeken.
Medewerkers van IJM Calcutta en de speciaal opgeleide politiemensen bleven onvermoeibaar naar haar zoeken en waarschuwden zelfs het IJM-team in Mumbai, waar ook heel veel sekshandel plaatsvindt, voor het geval het meisje was verkocht aan een ander Indiaas bordeel.
Vorige week trof het team haar weer aan in de rosse buurt van Calcutta en het meisje kon in veiligheid worden gebracht. Stukje bij beetje komen we steeds meer over haar te weten.

Mooi voorbeeld
De politie denkt dat ze nog maar vijftien is, dat ze is geronseld in Bangladesh en daarna maandenlang voor seks werd verkocht in het bordeel. Ze ging gebukt onder lichamelijk en verbaal misbruik door de bordeelhouders en de klanten.
De autoriteiten arresteerden ook de bordeelhoudster: een vrouw die in 2012 en 2014 ook al werd gearresteerd, in twee eerdere zaken van IJM. Ieder keer werd ze weer op borgtocht vrijgelaten en ging dan weer andere meisjes uitbuiten. IJM zal er samen met lokale beambten alles aan doen om toekomstige pogingen tot vrijlating op borgtocht te verijdelen, zodat ze eindelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor haar vermeende misdaden.
Saptarshi Biswas, directeur rechtshulp bij IJM Calcutta, zegt: "De operatie verliep soepel, onder de deskundige leiding van de officier van dienst van de politie-eenheid ter bestrijding van mensenhandel in Calcutta. Deze redding is een mooi voorbeeld van proactief politieoptreden in de strijd tegen sekshandel."
Het geredde meisje zit nu veilig in een opvanghuis, waar ze begeleiding en emotionele steun zal ontvangen gedurende het verloop van de rechtszaak. Ze zet voorzichtig haar eerste stappen op de weg naar herstel en IJM zal, met hulp van sponsors en ngo-partners, met haar meelopen totdat ze zich weer zelfverzekerd en genezen voelt.

Help onze undercovers aan undercovermateriaal! Kijk hier wat jij kunt doen >

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden