40 slaven bevrijd

donderdag 18 mei 2017

DELHI, INDIA –De door IJM getrainde partnerorganisatie Jai Bhim Vikas Shikshan Sansthan (JBVSS) werkte samen met de autoriteiten in de staat Rajasthan om veertig mensen te redden uit slavernij in een bloedhete steenfabriek.

 

Help ons andere organisaties te trainen en zo voor eens en altijd een einde te maken aan slavernij!


Deze families waren verhandeld vanuit Bihar – een staat aan de andere kant van India, in de buurt van Nepal en Bangladesh. Elke dag werden ze gedwongen om in de hete zon duizenden zware kleistenen te maken en te verslepen, dit alles onder toezicht van een slaveneigenaar.
Negentien kinderen zaten samen met hun ouders gevangen, en tien van hen (sommige slechts zeven jaar oud) werden ook gedwongen om te werken. Eén dapper tienjarig meisje vertelde overheidsambtenaren over de lange dagen die ze doorbracht met hete as over de modderige stenen te strooien om deze snel te laten drogen.
JBVSS had ontdekt met welke gevaarlijke situatie deze families te maken hadden en werkte drie dagen lang samen met de autoriteiten om een veilige bevrijdingsoperatie te plannen. In veel delen van India wordt gedwongen arbeid voornamelijk als een arbeidsrechtenkwestie gezien en niet als een misdaad. Deze ambtenaren waren echter proactief, professioneel en toonden hun betrokkenheid met de slachtoffers.
Het personeel van IJM Delhi was beschikbaar om JBVSS en de lokale autoriteiten te helpen en te begeleiden terwijl zij de bevrijding uitlegden aan de families, hen in veiligheid brachten, en hen zorgvuldig begonnen te interviewen om hun verhalen te documenteren. De politierechter van een onderafdeling – die toezicht had op de operatie – zorgde ervoor dat de arbeiders warme maaltijden werd gegeven en bracht personeel van een lokaal ziekenhuis om medische checks uit te voeren.


Toen bewijs eenmaal was verzameld en verklaringen waren gegeven, regelde de politierechter geld voor elke familie om hen te helpen terug te keren naar hun dorp. Personeel van JBVSS zal met de ambtenaren samenwerken aan elke juridische vervolgstap en arrestatie gerelateerd aan deze zaak.
JBVSS verspreidde eerste rehabilitatiefondsen en toolkits onder de bevrijde mensen en begeleidde hen terug naar hun dorpen om hun leven opnieuw te beginnen in vrijheid. JBVSS informeerde ook lokale leiders over de situatie, wat deze familie zal helpen om zich veiliger te vestigen en om toegang te krijgen tot diverse overheidsprogramma’s die hen helpen in de verdere rehabilitatie. JBVSS zal hen ook in contact brengen met een lokale NGO-partner die hen weer op de been kan helpen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden