Uitgehongerd gezin bevrijd

dinsdag 18 juni 2013

Vorige maand ontdekte IJM een familie die werd vastgehouden als slaven in een afgelegen gebied in India. Het echtpaar en hun zes kinderen waren uitgehongerd en konden nauwelijks overleven. De ouders waren totaal overgeleverd aan de grillen van hun ‘eigenaar’ en moesten doen wat hij hen gebood. Ze konden geen kant uit. Hun oudste zoon van 10 moest het vee verzorgen en huishoudelijke werk doen.

IJM deed onderzoek naar hun situatie en nam contact op met een verantwoordelijke ambtenaar. Zij wilde door ongeregeldheden in haar district niet in actie komen. IJM bleef in contact met de familie, van wie de omstandigheden steeds slechter werden. Toen de vader op 21 mei van het terrein (zie foto) wegvluchtte en de ambtenaar om hulp smeekte, belde zij alsnog IJM met de vraag te helpen bij een reddingsoperatie.

De eigenaar van de fabriek begon woest te schreeuwen toen hij het reddingsteam op zijn terrein zag. Ineens had hij niet langer de controle over de familie.

De familie werd bevrijd en de ouders en de oudste zoon kregen een vrijheidscertificaat, dat hen recht geeft op een vergoeding van de overheid. IJM hielp de familie terug naar hun geboortedorp en zorgde ervoor dat de plaatselijke politie hen zal blijven beschermen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden