Eind gemaakt aan verschrikkelijke seksshows

vrijdag 28 oktober 2016

MANILA, DE FILIPIJNEN – Negen jongens en meisjes in de leeftijd van twee tot tien jaar jong, zijn bij twee reddingsoperaties bevrijd uit een wereld waarin zij werden misbruikt voor cyberseks.

Ook nu werd weer duidelijk hoe gruwelijk de misdaad van uitbuiting voor cyberseks is. De jongens en meisjes waren familie van elkaar en werden samen misbruikt. De verdachten zijn hun ouders en andere familieleden die verdienden aan het misbruik. Zij kregen betaald door buitenlanders die online opdracht gaven tot het seksueel misbruiken van de kinderen, zodat zij live via internet konden toekijken.

De FBI ontdekte de beelden van de Filipijnse kinderen toen zij digitaal bewijsmateriaal bekeken tegen een aantal Amerikaanse verdachten. De FBI bracht de Filipijnse autoriteiten op de hoogte van wat zij ontdekt hadden, met als doel een eind te maken aan de verschrikkelijke shows.

Na een maand lang onderzoek, assisteerde IJM bij een reddingsoperatie. Drie kinderen werden bevrijd, onder wie een meisje van twee, haar vijf jaar oude broertje en een neefje van tien.

 

'Misbruik vond plaats terwijl webcam alles registreerde'


Enkele dagen later assisteerde IJM een afdeling van de Filipijnse politie dat gespecialiseerd is de aanpak van mensenhandel, bij een tweede reddingsoperatie. In een huisje, gelegen in een drukke, arme wijk, werden kinderen stelselmatig misbruikt terwijl de webcam alles registreerde. Zes kinderen werden bij deze reddingsoperatie bevrijd, vier meisjes en twee jongens in de leeftijd van vijf tot en met negen jaar.

IJM zorgde er ter plekke voor dat de slachtoffers goed werden behandeld en opgevangen en naar een veilige locatie werden gebracht. Een plek waar zij konden eten, slapen en spelen.

Advocaten van IJM zullen openbaar aanklagers helpen een zaak op te bouwen tegen de verdachten. De misdaad van cyberseks met kinderen verspreidt zich als een plaag in de Filipijnen. IJM wil dit stoppen door te zorgen dat wetten om de meest kwetsbaren te beschermen worden gehandhaafd en daders worden aangepakt. Dit om potentiele nieuwe daders te laten inzien dat zij de kans lopen gestraft te worden voor hun misdaden.

Bevrijd ook kinderen van misbruik voor cyberseks. Wij blijven vechten, until all are free.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden