Meisje bevrijd uit seksindustrie

vrijdag 1 april 2016

CALCUTTA, INDIA – IJM assisteerde maandagavond de politie van Calcutta bij een reddingsoperatie van een meisje die in een appartement werd vastgehouden. Het slachtoffer werd misbruikt voor de seksindustrie.


Het was de tweede poging om minderjarige meisjes uit het appartement te bevrijden. Het kostte twee weken zorgvuldig onderzoek en samenwerking met de eigenaar van het appartementencomplex. Hij zag maandag dat er vrouwen het appartement werden binnengebracht en belde direct de politie. Zij namen direct contact op met IJM. Binnen anderhalf uur stond het reddingsteam klaar.

 

'Dit was haar eerste keer, zei ze. Ze was doodsbang.'


De politie ontdekte dat een vrouw een appartement huurde en het gebruikte als bordeel. Ambtenaren waren ter plaatse en ondervroegen diverse volwassenen, toen er een man binnenkwam met een meisje van 16. Hij vroeg om een kamer. Het meisje vertelde aan de ambtenaren dat zij werd gedwongen door haar tante om zichzelf te verkopen. Dit was haar eerste keer, zei ze. Ze was doodsbang.


Toen het meisje besefte dat de ambtenaren daar waren om haar te helpen, begon ze te huilen. Ze was bang en opgelucht. Een maatschappelijk werker van IJM legde haar uit wat er aan de hand was en dat ze nu bevrijd werd.


Een medewerker van IJM vertelt: “Toen het meisje begon te huilen, legde onze maatschappelijk werker haar uit dat wij goede mensen waren die haar wilde helpen. We vertelden haar dat ze naar een veilige plek gebracht zou worden.”
De politie arresteerde vijf verdachten. De politie hielp ook een jonge vrouw van 22 die werd gedwongen zichzelf te verkopen. Het onderzoek naar haar situatie loopt nog door.
IJM hielp het 16-jarige meisje naar een opvangplek waar zij kan beginnen met het verwerken van wat er met haar gebeurd is. IJM zal de overheid blijven ondersteunen in de zaak en zal het bevrijde meisje blijven bijstaan.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden