Naar huis!

zaterdag 12 maart 2016

De gezinnen keren terug naar hun dorpen

Een nieuw leven in vrijheid!

CHENNAI, INDIA - Deze week konden de meer dan 100 bevrijde gezinnen uit de grootste reddingsoperatie van IJM ooit, terugkeren naar huis! De man die verantwoordelijk is voor hun misbruik, zit vast en zal worden aangeklaagd voor zijn misdaden.

Een nieuw leven is begonnen voor de 564 bevrijde slaven. Nadat zij hun verklaring hadden afgelegd aan de lokale autoriteiten, kregen velen een vrijheidscertificaat. De autoriteiten begonnen met het voorbereiden van de terugreis van de gezinnen naar de dorpen waar zij vandaan kwamen.

Veel van hen kwamen uit de staat Odisha, dat ten noorden van Chennai ligt. IJM zal met de lokale overheid samenwerken om de families te helpen hun plek in de samenleving terug te vinden en toegang te krijgen tot herintegreringsprogramma’s. Ook krijgen de families medische zorg, een woning en voedselbonnen.

 

'We kunnen slavernij overwinnen'

 


“De overheid van Odisha is erg behulpzaam,” zegt Neenu Thomas, verantwoordelijk voor het nazorgprogramma van IJM in Chennai. “Ze hebben de slachtoffers de kans geboden deel te nemen aan een programma waarin een baangarantie zit van tenminste honderd dagen. Meer dan 30 families hebben al een huis toegewezen gekregen. We hebben er goede hoop op dat met de hulp van de overheid we slavernij in Odisha kunnen overwinnen.”

De families in Odisha zullen allemaal deelnemen aan het IJM-nazorgprogramma van twee jaar. Wij zullen hen helpen hun plek in de samenleving weer terug te vinden en te leven in vrijheid. Ook zorgen wij ervoor dat de kinderen naar school kunnen.
Elke gemeenschap zal in een maandelijkse meeting leren hoe zij veilig kunnen blijven en hoe zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
In deze ontmoetingen zullen zij ook worden bemoedigd door vrouwen en mannen die eerder door IJM zijn bevrijd en een nieuw leven hebben opgebouwd. Iedere familie krijgt een op hen aangepast nazorgtraject. IJM zal hen blijven bijstaan totdat ze volledig op eigen benen kunnen staan. In vrijheid.

 

Als Freedom Partner van IJM maak jij een leven in vrijheid mogelijk! Doe je mee?

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden