Bar gesloten

vrijdag 12 februari 2016

Autoriteiten sluiten de bar

De sluiting wordt uitgezonden door nieuwsprogramma's

MANILA, DE FILIPIJNEN - Stardust Showbar is niet langer open! De autoriteiten in Filipijnen sloten de bar deze week, drie maanden nadat IJM de politie hielp bij de bevrijding van 13 jonge vrouwen – onder wie twee kinderen – die in de bar werden verkocht voor seks.

Ambtenaren spijkerden een groot bord op de ingang van de bar met de mededeling dat de bar vanaf nu gesloten is. Vier verdachten worden aangeklaagd voor mensenhandel. In een officiële verklaring stelt het Department of Labor dat de bar gesloten wordt voor het verhandelen van kinderen voor de prostitutie.

 

'Er is hoop voor hen die misbruikt zijn omdat er nu gerechtigheid is'


De bar is gelegen in het centrum van Manila, in een straat waar klanten in clubs en bars op zoek gaan naar meisjes die te koop zijn voor seks. Het is de tweede bar die nu dankzij ingrijpen van de overheid gesloten wordt.

IJM assisteerde in beide gevallen bij een reddingsoperatie. Feit dat de bar drie maanden na de inval gesloten wordt, laat zien dat de overheid gecommitteerd is mensenhandel aan te pakken.

De sluiting van de bar werd uitgezonden door diverse nieuwsprogramma’s in de hoofdstad. De boodschap is duidelijk: hoe prominent de eigenaren van de bars ook zijn, mensenhandelaren die handelen in kinderen voor seks worden aangepakt.

“Elke keer wanneer het Department of Labor een bar sluit, zien wij de hoop die er is om werkelijk een eind te maken aan de misdaad van mensenhandel. Er is hoop voor hen die misbruikt zijn omdat er nu gerechtigheid is. En er is hoop voor hen die nog niet zijn misbruikt en die veiliger zijn omdat de handel in kinderen afneemt,” zegt Evelyn Pingul, van IJM in De Filipijnen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden