6 jonge vrouwen bevrijd

vrijdag 5 februari 2016

Zes jonge vrouwen zijn gered uit de handen van een netwerk van mensenhandelaren. Ze werden in een drukke straat in het centrum van Manila verkocht voor seks. De buurt is berucht om het feit dat buitenlanders met pooiers onderhandelen over de koop van tieners en jonge vrouwen voor seks.

De reddingsoperatie, die twee dagen in beslag nam, werd geleid door het team van de Women and Children Protection Center, een speciale afdeling van de politie dat afgelopen jaar in het leven is geroepen en is getraind door IJM. Net nadat de avond was gevallen, onderhandelde drie verdachten met enkele potentiële klanten, van wie zij niet wisten dat het politie-agenten waren. Ze werden op heterdaad betrapt. Zij zullen nog worden aangeklaagd voor mensenhandel.


Medewerkers van IJM en maatschappelijk medewerkers van de overheid waren ter plaatse en brachten de bevrijde jonge vrouwen naar een veilige plaats, waar zij te eten kregen, konden douchen en rusten. “Zelf kwam ik de volgende ochtend om 7:00 uur aan,” vertelt een van de collega’s van IJM, die haar college’s kwam vervangen die de hele nacht hadden doorgewerkt. “Mijn eerste indruk van de meisjes was niet dat zij verdrietig of bang waren. Bij sommige reddingsoperaties zie je slachtoffers die doodsbang zijn over wat er gaat gebeuren of die geen idee hebben waar ze in beland zijn. De meisjes die we nu bevrijd hadden, zaten vol leven.”


De slachtoffers vertelden hun verhalen aan de politie en de openbaar aanklagers en verhuisden vervolgens naar een opvangtehuis waar zij langere tijd kunnen verblijven.
IJM en de maatschappelijk werkers van de overheid zullen de families van de meisjes bezoeken en zullen hun voor de langere termijn support aanbieden.

De locale media deden verslag van de reddingsoperatie waarbij zes jonge vrouwen werden bevrijd uit de handen van een netwerk van mensenhandelaren in Manila.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden