9 slaven bevrijd uit steenfabriek

woensdag 28 oktober 2015

CHENNAI, INDIA – Negen slaven, onder wie drie kinderen, zijn nu vrij! Zij werden gedwongen om 13 a 14 uur per dag te werken in een steenfabriek in het zuiden van India. Samen met lokale autoriteiten wist IJM hen te bevrijden. De slachtoffers werden in hun gevangenschap verschrikkelijk door hun eigenaar behandeld.

De slachtoffers zaten al 12 jaar vast. Wanneer zij ziek waren en niet konden werken, werden zij psychisch en lichamelijk misbruikt. Ondanks hun harde werken, werden zij nauwelijks betaald.

Na hun bevrijding kregen de slachtoffers een vergoeding van de overheid en een van de ambtenaren die de leiding had, beloofde persoonlijk voor schooluniformen te zorgen voor de kinderen, zodat zij direct naar school kunnen. Ook kreeg een familie die nergens anders terecht kon een stuk land aangeboden.

Geschokt door de situatie, zwoeren de autoriteiten dat zij de honderd steenfabrieken in het district zouden controleren om te zien of er geen slaven worden vastgehouden.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden