Priester gearresteerd voor occulte verkrachtingen

vrijdag 5 juni 2015

Wierook, marihuana en studieboeken over hypnose werden gevonden

MUMBAI, INDIA - De politie van Mumbai arresteerde een priester in Mumbai voor het seksueel uitbuiten van meisjes. Hij beging zijn misdaden door te stellen dat hij hiermee geesten tot leven wekte. De priester vertelde de families van de meisjes dat zij eeuwige financiële voorspoed zouden ontvangen. Bij zijn arrestatie gaf de priester toe 22 meisjes te hebben verkracht.
IJM werd door ambtenaren die een training van IJM volgden op de hoogte gebracht van de zaak. Zij vroegen IJM om ondersteuning. Sinds begin dit jaar heeft IJM meer dan 3.500 politie-agenten in de staat Maharashtra getraind in het aanpakken van mensenhandel.

De verdachte was een Hindu-priester die meisjes seksueel uitbuitte. Hij zei dat hij geesten een lichaam kon geven, die bakken met geld zou genereren voor de familie van de maagden als de geest seksueel eenmaal tevreden was gesteld.
Een groep trouwe aanhangers van de priester ging de stad in om kwetsbare families te benaderen die wanhopig op zoek waren naar een weg uit armoede. Zij brachten de meisjes naar de priester.

Training
In februari kreeg Sanjay Macwan, directeur van IJM Mumbai een telefoontje van een hoge politiebeambte met de vraag te helpen in deze zaak. De ambtenaar had kort daarvoor een training gevolgd van IJM over mensenhandel. Tijdens de training had de commissaris van de politie duidelijk gesteld dat mensenhandel een serieus probleem is dat goed moet worden aangepakt. Het was cruciaal om de netwerken in mensenhandel op te rollen, zo stelde hij.

Een week na de training nam de ambtenaar contact op met IJM om te vragen om ondersteuning in een ingewikkelde zaak waar zijn team mee bezig was.

IJM ging op het verzoek in. Sanjay: “Het was een mooie kans de samenwerking met de lokale autoriteiten meer vorm te geven. Door de trainingen die wij hebben kunnen geven, heeft niet alleen de politie meer inzicht gekregen in wat mensenhandel inhoudt, ook IJM heeft nieuwe inzichten gekregen hoe de wereld van mensenhandelaren te werk gaat.”

In de maanden die volgden werkte de politie met IJM samen om de zaak tegen de priester op te bouwen. Lange dagen van hard werk volgden. Totdat de politie op 6 mei IJM belde en aangaf dat het de volgende dag ging gebeuren…

Reddingsoperatie
Om 8:30 de volgende dag stond het reddingsteam van klaar. Jaya*, een medewerker van de priester, had een familie ervan overtuigd dat zij hun dochter van 15 jaar aan de priester moesten geven om financiële voorspoed te krijgen. Als de priester seks zou hebben met Naina*, zou het geld gaan regenen.

De priester zei Naina dat zij zich aan hem moest overgeven en dat het dan allemaal goed zou komen: “Ik ben je dienaar. En ik zal je dienen met mijn lichaam en ziel,” zo zei hij haar.

Hij zei haar ook dat wanneer zij zou luisteren naar de wensen van de goden, de goden haar zouden geven wat zij wilde. Hij zat op de grond terwijl hij ritmische geluiden begon te maken. Naina werd zo bang, dat ze begon te huilen.

 

'Het meisje was doodsbang op het moment dat wij binnenkwamen'


“Als je de goden teleurstelt, zullen zij niet blij worden en je geen geld geven, schreeuwde de priester tegen Naina. Ze probeerde zichzelf te kalmeren, terwijl Jaya doorging met zijn ritueel.

Maar voordat de priester Naina lichamelijk iets kon aandoen, kwamen de politie en IJM binnen.

“Het meisje was doodsbang op het moment dat wij binnenkwamen,” vertelt de IJM’s contactpersoon met de politie. “De priester had wierook en een kaars aangestoken. Op een tafeltje had hij iets getekend. Een ritueel stond op het punt te beginnen.

De politie vond bij onderzoek van de ruimte marihuana en studieboeken over hypnose en gezingsrituelen.

22 meisjes
De priester gaf later aan de politie toe dat hij temminste 22 meisjes had verkracht. Zowel de priester als zijn hulpje werden ter plekke gearresteerd. Beide zitten zij nu vast. Lokale aanklagers zijn nu bezig met de zaak tegen hen. 


Een maatschappelijk medewerker van IJM bleef de 24 uur die volgden bij Naina. Zij hielp bij de getuigenverklaring van haar en begeleidde haar bij het medisch onderzoek in het ziekenhuis.

“Op de dag van de reddingsoperatie zei Naina tegen de medewerkers van IJM: “Ik bad dat iemand voor mij zou komen om mij te bevrijden en toen kwamen jullie!”

Naina bleef dat weekend in het ziekenhuis. Nu woont zij in een nazorgtehuis. Maatschappelijk werkers van IJM hielpen haar bij een verklaring voor de rechtbank. IJM zal haar blijven bijstaan in haar verdere herstel.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden