Weer 11 vrouwen bevrijd uit seksindustrie Cebu

vrijdag 27 februari 2015

CEBU, DE FILIPIJNEN - IJM heeft geholpen bij de bevrijding van 11 jonge vrouwen uit de seksindustrie in Cebu, De Filipijnen. Ze werden verkocht voor seks in een restaurant. Twee van de slachtoffers waren minderjarig, 13 en 16 jaar jong.

Een unit tegen mensenhandel van de Filipijnse politie leidde de reddingsoperatie. IJM verleende ondersteuning en onze maatschappelijk werkers waren ter plaatse om de slachtoffers op te vangen.
De reddingsoperatie vond om 15:00 plaats in een restaurant in de buurt van een winkelcentrum. De jonge vrouwen werden verkocht voor 80 euro. De pooier is gearresteerd en zit nu vast.
De slachtoffers zijn naar een opvangtehuis gebracht waar zij hun verhaal konden delen. Hun getuigenissen zullen worden gebruikt in de rechtszaak tegen de verdachten. De minderjarige meisjes zullen in het opvangtehuis blijven. De volwassen meisje kozen ervoor terug naar huis te gaan. Maatschappelijk werkers van IJM zullen met hen blijven optrekken.


Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden