Baby slachtoffer mensenhandel opgehaald uit bordeel

woensdag 18 februari 2015

Het bordeel waar de jonge vrouwen uit bevrijd zijn.


CALCUTTA, INDIA – IJM heeft geholpen bij de bevrijding van twee jonge vrouwen uit een bordeel in een van Calcutta’s grootste rosse buurten. Een van de meisjes was minderjarig.

Om half zes ‘s avonds trokken politie en IJM de rosse buurt in. Het bordeel was net een doolhof en leek onlangs gerenoveerd.
Het reddingsteam vond de kamer waar de twee jonge vrouwen in werden vastgehouden op de tweede verdieping. De politie verzamelde al het bewijsmateriaal in de kamer, zoals alcohol, condooms, kleding en make-up. Vier verdachten werden direct gearresteerd. Onder hen was iemand die al langere tijd van mensenhandel werd verdacht. Feit dat hij kon worden geïdentificeerd, was een wonder. Een volwassen sekswerker wees hem aan terwijl hij in een menigte mensen stond. Hij schijnt eigenaar te zijn van diverse bordelen en staat bekend als gewelddadig en gevaarlijk.
Een van de slachtoffers vertelde het team van IJM dat zij wanhopig wilde ontsnappen aan de schulden die ze had opgelopen in het bordeel en dat ze veel leed. Een medewerkster van IJM bleef gedurende de reddingsoperatie bij haar en bleef haar vertellen dat zij niets fout had gedaan en dat ze nu vrij was.
Op het politiebureau vertelde het andere slachtoffer dat ze een baby had. De vier maanden oude baby bleek nog in het bordeel te zijn. Samen met de politie en IJM ging de jonge vrouw daarom terug om haar baby op te halen.
Beide slachtoffers sliepen hun eerste nacht in best pokies online nz vrijheid in een tijdelijk opvangtehuis om daarna naar een ander tehuis te worden overgeplaatst. IJM zal contact met hen blijven onderhouden en een persoonlijk plan voor therapie en behandeling opstellen om hun nieuwe levens op te bouwen.

 

'Vandaag heeft de politie bewezen dat wanneer wetten worden toegepast, het geweld stopt'


De politie onderzoekt de zaak verder, terwijl de verdachten in arrest blijven. Biju Mathew, directeur van IJM Calcutta: “Dit is een belangrijke overwinning voor de politie van Calcutta. Zij waren in staat een gewelddadige situatie een halt toe te roepen. Vandaag heeft de politie bewezen dat wanneer wetten worden toegepast, het geweld stopt.”

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden