Drie maanden geen zonlicht gezien

vrijdag 18 juli 2014

Het hek, bovenaan de trap van het bordeel


IJM heeft geholpen bij de bevrijding van zes meisjes uit een bordeel in Mumbai. Een van de meisjes vertelde bij haar bevrijding dat ze in drie maanden geen zonlicht had gezien.

3 juli ontving IJM van de plaatselijke politie een telefoontje met de vraag om hulp. Er was een tip binnengekomen dat meisjes werden verhandeld en uitgebuit voor seks in een bordeel in een van rosse buurten van de stad.

Het was schemerig toen de politie met IJM aankwam op de plaats van bestemming. Het bordeel zat in een gebouw met meerdere verdiepingen. Eerste uitdaging was een bordeeleigenaar te vinden om het hek bovenaan de trap open te krijgen. Een van de verdachten deed open en liet de undercoverpolitie binnen, met het idee dat het klanten waren.

In de lange gang aan de andere kant van het hekwerk waren negen kamertjes. Zodra het hek open was, rende de rest van het reddingsteam naar boven om in de kamers op zoek te gaan naar meisjes die daar werden vastgehouden. Felgekleurde posters hingen aan de wanden van de kamers waar misdaden plaatsvonden.

De politie beveiligde de ruimte en verzamelde bewijsmateriaal en arresteerde de bordeelmanagers. Medewerkers van IJM legden de meisjes uit wat er gebeurde. Zij waren bang en verward. Maar zodra zij het bordeel werden uitgeleid, begonnen zij te praten. Ze begrepen dat zij niet in de problemen waren maar dat zij naar een veilige plaats gebracht zouden worden.

De meisjes spraken verschillende talen. Ze kwamen uit verschillende staten uit het land. Allemaal waren zij onder valse voorwendselen naar Mumbai gelokt. Hen was een leuk baantje in de stad beloofd.

Het slachtoffer dat in drie maanden geen zon had gezien, vertelde dat zij verschrikkelijk gemarteld en misbruikt was tijdens haar eerste tien dagen in het bordeel. Ze werd ingewijd in haar nieuwe bestaan.

Al de zes slachtoffers zijn nu veilig in een opvangtehuis van de overheid. Maatschappelijk werkers van IJM zullen de meisjes blijven bijstaan.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden