jane na drie maanden vrij

donderdag 4 april 2013

Jane (zie foto) is na 3 maanden eindelijk vrij! Samen met 30 anderen, onder wie enkele minderjarige jongens en jonge ouders, was zij opgepakt en in de gevangenis gegooid voor een misdaad die zij niet had gepleegd.

Jane zat samen met haar twee kleinkinderen in haar hutje in een sloppenwijk toen de politie kwam binnenstormen en hen oppakte. Ze werden beschuldigd van brandstichting.

Toen IJM te horen kreeg dat er dertig mensen lukraak waren opgepakt en van hetzelfde feit werden beschuldigd, begonnen wij een onderzoek naar de schuld of onschuld van de gevangenen. Iedereen bleek zoals verwacht onschuldig te zijn. IJM nam hun verdediging voor haar rekening. Op 2 april werd de groep vrijgesproken.

Het nazorgteam van IJM zal contact houden met de families. Dit omdat door de arrestatie zij trauma’s hebben opgelopen en de bedrijfjes die zij runnen schade hebben geleden door hun afwezigheid.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden