5 criminelen veroordeeld

dinsdag 14 mei 2013

In april werden vijf criminelen in Kampala, Uganda, veroordeeld voor het stelen van land en woningen van kwetsbare wezen. IJM werkte nauw samen met lokale politie en aanklagers om te zorgen dat de 12 wezen hun eigendommen terugkregen die hen bruut waren afgenomen.

De veroordelingen waren het gevolg van drie verschillende rechtszaken. In al de gevallen werd land afgenomen van wezen die net hun ouders waren verloren.

Op 5 april werden 2 mannen veroordeeld die met geweld hun stiefbroer uit zijn huis hadden gejaagd nadat hun vader was overleden.
Op 16 april werd een oom veroordeeld tot het terugbetalen van zijn neefjes en nichtjes van wie hij het land had verkocht bij het overlijden van hun ouders.
In de derde zaak kregen een oom en tante van 8 kinderen een gevangenisstraf opgelegd omdat ook zij het land van hen hadden verkocht toen de moeder van de kinderen in 2001 overleed.

Met de veroordelingen wordt een duidelijk signaal afgegeven dat illegale landonteigening niet langer ongestraft blijft.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden