Schoonzus bruut uit huis gezet

vrijdag 8 februari 2013

Met behulp van IJM heeft de politie een man kunnen arresteren die ervan verdacht wordt zijn schoonzus bruut uit haar huis te hebben gezet, kort nadat zij haar man verloren had.

De man was al eerder gearresteerd, maar werd door zijn hoge contacten vrijgelaten. Bij zijn vrijkomen, ging hij verder met het bedreigen van de 27-jarige vrouw, die moeder is van vier kinderen.

IJM beet zich in de zaak vast. In de tussentijd zorgde IJM voor een tijdelijk onderkomen voor de vrouw en haar kinderen. Toen de vrouw zich veilig genoeg om op haar stukje land aan het werk te gaan, werd zij weer door de man bedreigd. Hij dreigde haar en haar kinderen met een kapmes te lijf te gaan.

Direct greep IJM weer in en zorgde ervoor dat de man voor de tweede keer werd gearresteerd. Even leek hij weer met behulp van een vriend vrij te komen, maar IJM maakte zich er hard voor dat hij in ieder geval gevangen blijft tot de rechtszaak tegen hem begint. Nu de man gevangen zit, werkt IJM aan de zaak tegen hem om ervoor de zorgen dat de jonge moeder het huis en het land waar zij recht op heeft weer veilig kan bewonen en bewerken.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden