Arts veroordeeld voor seksueel misbruik jongens

maandag 20 mei 2013

Eerder konden wij al melden dat na een rechtszaak van 3 jaar een Australische arts in De Filipijnen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 62 jaar voor het seksueel misbruiken van jongetjes tussen de 12 en 15 jaar jong.

De arts werkte voor de World Health Organization en werd veroordeeld voor de misbruik van zes jongens. De Filipijnse autoriteiten zochten in 2009 contact met IJM om hen te helpen een zaak tegen hem te beginnen.

IJM zorgde ervoor dat de jongens een veilig onderkomen kregen waar zij goede nazorg kregen van ons team. Ook vertegenwoordigde IJM de jongens in de rechtszaal. Een van hen getuigde moedig tegen de invloedrijke westerse arts. De andere jongens getuigden tegen de mensenhandelaar die voor de arts werkte.

De dokter maakte foto’s van het seksueel misbruik en dreigde de jongens de foto’s publiek te maken als zij over het misbruik zouden vertellen. Maar hun verlangen naar rechtvaardigheid zette hen aan toch te vertellen wat hen was aangedaan.
Op 18 april werd de arts schuldig bevonden. Hij kreeg een gevangenisstraf en hij moest de jongens tussen de $7,300 en $10,500 betalen. De jongens proberen nu – onder begeleiding van IJM, hun leven weer op te pakken door naar school te gaan of te werken.

Het recht heeft weer gezegevierd!

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden