Wanhopig op zoek naar haar dochters

dinsdag 11 juni 2013

Rowena en Rosalie met de IJM-advocate en hun moeder (rechts).

Al twee weken was een moeder uit De Filipijnen haar 2 dochters van 15 en 12 jaar kwijt. De meisjes waren vanuit een klein eilandje naar Manila gelokt met de belofte op een leuk baantje. Maar in de miljoenstad aangekomen, werden zij verkocht aan een bordeel.

De moeder ging wanhopig op zoek naar haar dochters en kwam in Mamila terecht. Daar zag zij – door een Godswonder – tijdens een lunch met de politie haar oudste dochter Rowena* staan. Direct leidde Rowena haar moeder en de politie naar het bordeel waar zij werden vastgehouden. Daar vonden ze ook de 12-jarige Rosalie*. De politie arresteerde direct de mensenhandelaar die aanwezig was. Enkele andere meisjes die opgesloten zaten werden direct bevrijd.

De meisjes werden opgevangen in een nazorgtehuis. De verhalen die zij deelden over de verkrachtingen waarvan zij die twee weken in het bordeel slachtoffer waren, waren afschuwelijk. Dit was ook het moment waarop IJM Manila werd ingeschakeld. Dit was in 2007. De jaren die volgden hielp IJM de meisjes en hun moeder een nieuw leven op te bouwen en begonnen wij een zaak tegen de mensenhandelaar. In maart 2013 werd er eindelijk recht gedaan. De dader kreeg van de rechter een levenslange gevangenisstraf.


* Omwille van hun privacy zijn niet hun echte namen gebruikt.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden