Bevrijd slachtoffer mensenhandel helpt bij opbouw na tyfoon

vrijdag 11 april 2014

Twee jaar geleden werd Angelita * gered uit een karaokabar in De Filipijnen waar zij werd verkocht voor seks. Ze was 14 jaar jong. Onlangs bezocht ze voor het eerst het dorp waar ze opgroeide om te helpen bij het opbouwen van de door de tyfoon Haiyan verwoeste huizen.

Angelita (op de foto met blauw t-shirt) was 14 toen ze in de grote stad op zoek ging naar werk. Het was een vlucht van haar ouderlijk huis waar zij mishandeld werd. In de stad werd zij het slachtoffer van mensenhandelaren die haar verkochten aan een bar.

In april 2012 werd zij bij een bevrijdingsactie van IJM met lokale overheden gered. Ze werd opgevangen in een nazorgtehuis van de overheid en kreeg counseling van IJM. Tegenwoordig verblijft zij in een opvangtehuis, dat wordt gerund door een plaatselijke kerk.

Toen zij hoorde van een team vrijwilligers die ging helpen bij de opbouw van haar geboortedorp, besloot Angelita mee te gaan. Het was de tweede keer dat zij haar moeder weer zag, na haar bevrijding. Ze rende op haar af en omhelsde haar. Ze had besloten haar te vergeven. Moeder en dochter hadden een goed gesprek en willen samen werken aan hun relatie.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden