Mishandeld met een stuk hout

dinsdag 5 maart 2013

De afgelopen acht jaar trok IJM Manilla op met Edwin*. Toen Edwin 9 jaar was, mishandelde zijn gewelddadige vader hem met een stuk hout waarmee hij de arm van de jongen brak. In het ziekenhuis weigerde de vader voor de operatie te betalen. Duidelijk was dat de man niet voor zijn zoon kon zorgen. Daarom werden Edwin en zijn zus opgevangen in een kindertehuis.

IJM kreeg Edwins zaak in 2005. Advocaat Liw Agbayani vocht voor Edwin in de rechtbank. In 2007 getuigde Edwin tegen zijn vader. De rechtszaak duurde jaren, maar op 27 februari 2013 kwam de rechter tot een vonnis: de vader van Edwin werd veroordeeld tot een gevangenisstraf.

De inmiddels 17-jarige Edwin is student. Gedurende de jaren heeft hij altijd steun gekregen van IJM. Het vonnis werd door IJM gevierd omdat het van grote betekenis is voor Edwin, en kinderen zoals hij. Liw: “De mogelijkheid die wij hebben om op te komen voor kinderen zoals Edwin, zou ons ertoe moeten aanzetten om te blijven vechten voor rechtvaardigheid.” Het vonnis stimuleert Liw zich te blijven inzetten voor onschuldige kinderen.

* Om privacyredenen is Edwin niet zijn echte naam.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden