Verschrikkelijke wending

donderdag 29 november 2012

Op haar 16e vond Aveline* een baantje als huishoudster bij een familie in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Ze wilde geld verdienen om haar familie te kunnen onderhouden. Het mooie vooruitzicht, nam een verschrikkelijke wending. De man die haar aannam, verkrachtte haar drie keer in even zoveel maanden.

Bang en gewond had Aveline de moed naar de locale autoriteiten te stappen. De man werd gearresteerd en Aveline werd in contact gebracht met IJM, om haar juridisch te ondersteunen in een aanklacht tegen de dader.

Maar omdat Aveline haar geboortecertificaat niet kon vinden, wilde de rechter de zaak niet behandelen. Door de goede band die IJM had met de aanklager, kon IJM toch sterk bewijsmateriaal aandragen, waardoor de zaak toch doorging. Op 19 april kreeg de dader 10 jaar gevangenisstraf opgelegd. Ook moet hij een grote boete betalen die naar Aveline zal gaan.

Het gaat nu goed met Aveline. Ze gaat weer naar school. Medewerkers van IJM helpen haar met het verwerken van haar trauma. Ook helpt IJM haar ouders met het opzetten van een klein bedrijfje.

*Aveline is een pseudoniem

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden