Zwanger na verkrachting

dinsdag 8 januari 2013

Afgelopen maand werd er recht gedaan aan Lorraine,* een jong meisje die zwanger werd na verschillende keren te zijn verkracht door haar buurman. Bijna twee jaar nadat Lorraine gewelddadig was verkracht, zagen zij en het IJM-team dat een rechter de dader veroordeelde tot een gevangenisstraf.

Lorraine was alleen thuis toen de 21-jarige buurman haar dwong haar slaapkamer in te gaan waar hij haar misbruikte. In de maand daarop kwam hij twee keer terug om de misdaad te herhalen. De toen 13-jarige Lorraine was doodsbang anderen over de verkrachting te vertellen.

Al snel kwam Lorraine erachter zwanger te zijn en een seksueel overdraagbare ziekte te hebben. Na zes maanden kwam ook haar moeder achter het grote geheim.

Lorainne beviel van een gezonde dochter. IJM nam het voor haar op in een rechtszaak tegen de dader. Hij kreeg in december 2012 een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.

IJM zal blijven zorgdragen voor Lorraine in haar helingsproces en in de opvoeding van haar dochter.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden