Directeur weeshuis gearresteerd

zaterdag 27 juli 2013

Deze maand is, mede dankzij onderzoek van IJM, een directeur van een weeshuis in Nairobi, Kenia, gearresteerd voor de verkrachting van een van de meisjes voor wie hij had moeten zorgdragen.

Het 14-jarig slachtoffer woonde al bijna 10 jaar in het weeshuis toen de directeur haar naar zijn eigen woning meenam en haar seksueel misbruikte. Toen ze dit aan de rest van de staf vertelde, wilde niemand haar helpen. Ook niet toen zij zwanger bleek door de verkrachting.

Het was een dokter die een maatschappelijk werker inschakelde toen hij de misdaad ontdekte. Het meisje werd uit het weeshuis weggehaald en IJM Kenia werd gebeld voor hulp.

IJM werkte nauw samen met plaatselijke autoriteiten om tot een arrestatie van de directeur te komen. Hij was inmiddels op de vlucht geslagen. Hij werd echter gevonden en gearresteerd.
De komende tijd zal IJM helpen bij het opbouwen van een zaak tegen de directeur. Ondertussen ontfermt ons nazorgteam zich over het jonge meisje.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden