Verkracht door 'barmhartige samaritaan'

woensdag 19 maart 2014

Pharis was 13 jaar toen hij verkracht werd door een man die zich voordeed als de barmhartige Samaritaan. De man die hem misbruikte kreeg deze week 20 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Pharis lag te slapen bij een kiosk (zoals op de foto) ergens in Nairobi, Kenia, toen een man hem aanbood verder te slapen in een hotelkamer. De jongen ging op het aanbod in. Maar toen hij de volgende ochtend wakker werd en weer wilde gaan, werd de man gewelddadig en verkrachtte Pharis.

De jongen wist te vluchten, rende naar de politie, die de man direct in de hotelkamer arresteerde. De familie van Pharis had geen geld een advocaat te betalen om het voor hem op te nemen in de rechtszaal. Daarom werden zij verwezen naar IJM.

De zaak duurde vervolgens twee jaar! Dit omdat de rechter het te druk had en de politieman die kon getuigen dat de man in het hotel was opgepakt, niet kwam opdagen om te getuigen.

Dergelijke obstakels zijn voor veel armen reden hun strijd om rechtvaardigheid op te geven. IJM zette echter door, met het vonnis van 20 jaar voor de dader tot gevolg.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden