Wesley van 13 getuigt tegen zijn buurman

donderdag 18 april 2013

Wesley* (13) uit Nairobi, Kenia, is een ongelooflijk moedig jochie. In een lange rechtszaak getuigde hij diverse keren tegen zijn buurman die hem seksueel had misbruikt. Nu heeft de rechter eindelijk gezegd wat Wesley al die tijd al wist: wat zijn buurman had gedaan, was een misdaad waarvoor hij gestraft moest worden. De buurman kreeg deze week 10 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Wesley woont in een sloppenwijk in Nairobi. Om naar het toilet te gaan, moet hij – samen met honderden anderen - gebruik maken van een publieke ruimte. Dag én nacht moet hij door de gevaarlijke omgeving lopen om zijn behoefte te kunnen doen. Toen Wesley in april 2011 naar het toilet liep, werd hij gegrepen door een buurman die hem onder bedreiging van een mes een kapperszaakje binnentrok. Daar werd Wesley seksueel misbruikt.

De ouders van Wesley merkten dat hun zoontje lang wegbleef en gingen naar hem op zoek. Zij zagen de buurman wegrennen toen hij Wesley uit de deur duwde. Direct gingen ze met Wesley naar het ziekenhuis.

De politie pakte de zaak meteen op. De rechtszaak verliep echter uiterst moeizaam. Totdat IJM van de zaak hoorde en besloot te helpen. Dit leidde op 3 april tot de veroordeling van de buurman. Wesley en zijn familie krijgen nog steeds hulp van maatschappelijk werkers van IJM.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden