Broertjes bevrijd

zaterdag 2 maart 2013

Deze week werd een familie bevrijd uit slavernij in een steenfabriek. Enkele leden van het gezin wisten eerder te ontsnappen. Hierdoor werd het gevaarlijker voor hen die nog gevangen werden gehouden.


Op 11 februari kreeg IJM Bangalore een wanhopige vraag om hulp. Het kwam van Prasham*, die was ontsnapt uit een steenfabriek. Hij en zijn familie werden nu zes maanden vastgehouden.

Gelokt met een lening die zij nooit konden terugbetalen, zaten Prasham, zijn drie broers (van wie de jongste 9 en 13) en zus, vast. Ze werden mishandeld en werden verplicht zwaar werk te verrichten. Toen Prasham met zijn zus wist te ontsnappen, werden hun jongere broers elke nacht opgesloten in een hut. Ze mochten er alleen uit komen om te werken. Maar ook zij wisten op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen. 

Als wraak ontvoerde de eigenaar van de steenfabriek een oudere broer van Prasham, die in een fabriek in de buurt werkte. Hij dreigde zijn benen en handen te breken als Prasham niet zou terugkeren. 

 

IJM nam bij het horen van dit verhaal direct contact op met plaatselijke autoriteiten. Aangekomen bij de fabriek, ontkende de slavenhouder dat hij de broer van Prasham vasthield. Maar het reddingsteam vond hem. 

Al de broers en zussen hebben deze week een vrijheidscertificaat gekregen waarmee zij officieel vrij zijn verklaard. Ook werd bewijsmateriaal verzameld om de eigenaar van de steenfabriek aan te kunnen klagen. Het gezin zal door het nazorgteam van IJM worden bijgestaan om hun leven weer op te pakken.

* Omwille van zijn privacy is Prasham niet zijn echte naam.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden