Voor scholen

Voor scholen

Wilt u leerlingen bewust maken van het wereldwijde probleem van slavernij en wat daar tegen te doen is? 

IJM heeft speciaal lesmateriaal ontwikkeld om over dit onderwerp met leerlingen aan de slag te gaan. Er zijn gastdocenten beschikbaar om de les te komen geven. Daarbij passen we het verhaal en de werkvormen aan op het niveau van de leerlingen.

Er zijn verschillende spellen ontwikkeld (experience, opsporingsspel, rechtbankspel, escaperoom) die inzetbaar zijn bij verschillende soorten onderwijs (basisschool, VO, MBO, HBO). Bij presentaties maken we gebruik van filmmateriaal en interactieve werkvormen. Ook voor de verwerking zijn er verschillende opties mogelijk: drama, creatieve verwerking, debatvormen, film maken, etc. 

Wilt u dat een klas of de hele school zich gaat inzetten voor een fantastische actieperiode? Daarbij kunnen we ondersteunen met lessen, een online actieplatform, brochure met ideeën, etc.

Doe mee met de strijd tegen slavernij en meld u aan voor een les, lessenserie of actieondersteuning. Bekijk de mogelijkheden: 

 
 Impact L Impact XL   Impact XXL
     
[ Lespakketten ] [ Gastlessen ] [ Start je eigen Freedom Actie ]

 

Meer weten? Mail naar Annemieke Messelink, coördinator van ons scholenteam: [email protected].

 

“We willen de kinderen laten zien hoe bevoorrecht ze zijn en vooral leren dat ze iets kunnen doen voor kinderen die als slaaf moeten werken. We kunnen de kinderen niet het hele verhaal vertellen. We steken in op de kinderen die in steengroeven als slaaf moeten werken. Dat maakt al diepe indruk op onze kinderen. Passie voor recht zou een kerndoel kunnen zijn van het onderwijs.”

 - Meemme Wever, EBS De Fontein

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2018 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden