Ambassadeurs

Ambassadeurs

Eclipse is een jonge band uit het midden van het land, die staat voor 'Revealing Jesus', 'Aanbidding' en 'Gerechtigheid'. De band bestaat uit twee zangeressen en vijf muzikanten.

Eclipse over het ambassadeurschap van IJM: "Eclipse Worship is ambassadeur van IJM omdat we hetzelfde verlangen hebben; recht doen in een wereld vol onrecht. IJM zet zich in om een eind te maken aan misbruik in welke vorm dan ook. Eclipse Worship wil heel graag dit werk ondersteunen door ambassadeurschap. Aanbidding en gerechtigheid gaan hand in hand."
Bekijk hier de website van Eclipse.

 

 

Zangeres Joke Buis woont in Veenendaal, samen met haar man Rob en dochters. Joke’s passie voor zingen groeide vanaf het moment dat ze begon met zingen bij het YMCA Gospel Choir in Scheveningen. Sindsdien werkte zij met artiesten als Nina Astrom, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord. Zelf maakte zij diverse albums en treedt zij veel op. In het voorjaar van 2017 organiseert zij een eigen tour. Zie hier voor de agenda.

Joke over haar ambassadeurschap van IJM:

"We leven in een tijd waarop het onrecht in de wereld groter en groter lijkt te worden; verdeeldheid tussen mensen, haat, slavernij, misbruik. En ik zal heel eerlijk zeggen: dat maakt me soms onrustig en angstig. Wat staat ons allemaal nog te wachten en hoe veel erger kan het nog worden?
Ik vraag me al een tijd af of ik hierin iets kan betekenen. Maar wat dan? Ik ben geen politicus, geen wereldleider… Wat kan ik nou doen?
En ineens bedacht ik me: maar wat kan ik wel? Ik kan zingen en ik kan verhalen vertellen. God heeft mij, net als iedereen, een eigen talent gegeven en dat kan ik inzetten. En daarom ben ik ambassadeur van IJM geworden, om met het kleine dat ik kan geven, verschil te maken in de wereld."

Zie de website van Joke.

  

Christiana Bohorquez, singer/songwriter,  is van nature een vrije vogel die op haar 18e besloot in haar eentje vanuit het Caribisch Gebied te verhuizen naar Nederland om haar muzikale carrière voort te zetten. Christiana schrijft voornamelijk popliedjes die ze vervolgens met haar band en strijkkwartet uitvoert.Als zangeres heeft Christiana in 2011 deel uitgemaakt van het eerste team van Marco Borsato in The Voice of Holland seizoen 2, waarna ze ook als gastartiest heeft mogen optreden tijdens zijn tour "Dichtbij".


Als songwriter heeft Christiana o.a. bijgedragen aan het debuut album van Pearl Jozefzoon "The Time is Now" en heeft ze enkele liedjes geschreven voor o.a. Iris Kroes. Ze heeft gestudeerd aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) en werkt verder als docente op Popschool Jam-it! En als coach en arrangeur voor Vocals on Demand. eind 2013 bezocht Christiana het werk van IJM in India en schreef daar het lied 'The Unknown' (zie de video bovenaan deze pagina).
"Ik vind het echt prachtig en moedig werk wat IJM levert. Hoe bijzonder is het om een geheel nieuw leven te bieden aan mensen die dachten dat ze voor altijd zouden worden geleefd!  Het is voor mij echt een eer om ambassadrice van IJM te mogen zijn en ik kijk uit naar de nieuwe afschaffing van de slavernij!"

Zie de website van Christiana.
William Wixley is leadzanger van de band Wixley. Op hun nieuwste album 'Justice Song' laat Wixley het hoopgevende geluid horen dat er gerechtigheid zal komen voor hen die onrecht gedaan wordt. William: “Ik heb altijd een zwak gehad voor goede doelen waarin men verschil maakt in al het leed in de wereld. Er is op zoveel vlakken dringend hulp nodig, maar de strijd tegen slavernij is tussen alle noden datgene wat voor mij het meest onderbelicht is. De boodschap dat deze nood er is, en dat wij er iets aan kunnen doen met ons gebed, werk en centen, is wat ik als ambassadeur van IJM wil vertellen.” 


Wixley heeft al het nodige beleefd. Ze waren Serious Talent in 2009, wonnen de Grote Utrechtse Live Prijs 2008, werden door popblad LiveXS uitgeroepen tot Best Independent Band van 2007, en dat leidde weer tot een plek op de Dommelsch Locals Only tour. Ze waren te gast bij Rob Stenders, Giel Beelen en Michiel Veenstra, speelden op Parkpop, Dauwpop, en de Bevrijdingsfestivals van Utrecht en Haarlem. 

Zie de website van William.

SolidRock is een zevenkoppige band die is ontstaan in “de Wegwijzer”, een jonge missionaire kerk in Almere.
Wat ooit begon met spelen in de jongerendiensten is uitgegroeid tot een zelfstandige band die door middel van bekende worship liederen en eigen muziek een boodschap van hoop en liefde wilt verspreiden.
In 2016 heeft SolidRock het talentenpodium van Groot Nieuws Radio gewonnen met hun eerste single ‘Dear God’. Dit nummer is geïnspireerd door de strijd die de mens kan hebben op deze wereld met het geloof. Het nummer is geschreven als een brief naar God.

Leadzangeres Fabienne Kleine heeft het altijd al op haar hart gehad om samen te werken met een goed doel. Met een hart voor gerechtigheid en een passie voor muziek wilt ook zij de boodschap van God verspreiden samen met SolidRock.

“Wij zijn in aanraking gekomen met IJM na in een dienst te hebben gespeeld waar Arjen ten Brinke sprak over IJM. We werden geraakt door de verhalen over slavernij. Wat ons erg aanspreekt, is de visie: de armsten beschermen tegen geweld. De unieke aanpak van IJM is voor ons ook één van de redenen dat wij trots zijn om ons ambassadeurs te mogen noemen. We willen ons graag inzetten voor het goede werk dat IJM doet, om het onrecht in deze wereld terug te kunnen dringen.”

Bezoek hier de website van SolidRock.

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden