Geen woorden, maar tranen

01 maart 2017

Het is bijna een week geleden dat ik wat nieuws op Facebook plaatste, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook echt even nodig had. Het virus was het huis gelukkig uit, maar toen was het tijd om bij te komen en aan te sterken. Maar ik heb niet stil gezeten hoor! Vorige week zijn er verschillende producten op de post gegaan en mochten de eerste 'lente' vogeltjes uitvliegen!  En natuurlijk heb ik meerdere producten afgerond, maar later meer daarover!

Afgelopen week mocht ik een 'spaarpot' neerzetten bij de Binnen Markt in Buitenpost voor de sponsoractie voor komende vrijdag! Dus mocht u hem zien in de winkel en wilt u een donatie doen, bij deze natuurlijk van harte aanbevolen! Alle kleine beetjes helpen, alle kleine beetjes zorgen voor één groot geheel!; 'Samen maken we het verschil!' is mijn motto de afgelopen maanden geweest. En ik zie dat ook echt gebeuren.

Het raakte mijn hart, het werd een passie, een droom diep van binnen, die ik de afgelopen maanden mocht uitpakken. Een verlangen, een machteloosheid wat werd omgezet naar actie, verwachting en hoop. Nu kan ik zeggen dat dit zo ver boven mijn verwachting uit stijgt! Dat kan alleen maar God doen. En dat is zo ontzettend mooi en ontroerend om te zien. Hoe het klein begon, en in zo'n korte tijd mocht groeien naar zoiets moois. Naar iets wat nog steeds voeding nodig heeft, leiding, openheid, eerlijkheid, verwachting, maar bovenal vertrouwen.
We hoeven en kunnen het niet alleen doen; 'Samen staan we sterk!'

Vrijdag gaan Willem en Gerlof schaatsen, wat ik ook zo bijzonder vind. Je passie delen, mensen aanvuren, raken is misschien het goeie woord, om ook in actie te komen voor deze groep mensen die zich zo machteloos moeten voelen, uitzichtloos, die zo hard moeten werken zodat andere mensen eraan kunnen verdienen en/of er een kick van krijgen.. walgelijk.. Er is zoveel ongerechtigheid als je naar deze grote groep mensen kijkt die elke dag worden misbruikt.. ik heb geen woorden meer.. alleen tranen! Het breekt zo mijn hart.. het raakt me zo ontzettend diep. Dankbaarheid voel ik voor de positie die ik mag hebben.

Elke dinsdag zet ik nu apart voor deze groep mensen en op verschillende avonden door de week.. wat een voorrecht, wat een eer om voor deze prachtige mensen te mogen werken. Ik heb er geen woorden voor om te beschrijven wat ik daarbij voel.
IJM doet wat hij zegt, ze zorgen voor gerechtigheid, daar waar mensen het niet verwachten; Liefde, rechtvaardigheid, vrijheid, geborgenheid, herstel.. geen woorden.. alleen tranen.. Tranen van verdriet, maar ook van bewogenheid & blijdschap. Samen maken we het verschil lieve mensen! Een verschil in het leven van mensen die op dit moment niet het echte leven kennen.

Samen maken we het verschil - Samen - Samen staan we sterk!

foto van CréAnne In Actie.
comments powered by Disqus

Realisatie: WebNL | Copyright 2018 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden