Samen maken we
een einde aan slavernij

Tijdens twee reddingsacties op het Voltameer in Ghana, die gelijktijdig werden uitgevoerd, zijn zes kinderen bevrijd en twee slavendrijvers aangehouden. Het jongste slachtoffertje, een meisje van zes, zei tegen de sociaal werker: “Ik ben zo blij dat ik niet meer op het meer hoef te werken, ik wil nu snel naar mijn moeder.”

ACCRA, GHANA -

Lees verhaal

Bij een reddingsoperatie in Zuid-India werden vorige week donderdag elf mensen bevrijd. Onder hen waren een baby en zes kinderen, die allemaal zijn opgegroeid in slavernij. De kinderen en hun ouders werden gered uit een houtzagerij op het platteland, waar ze twee jaar lang houthakten om er kolen van te maken. Veel van de kindslaven - van 4 tot 14 jaar - werden ook gedwongen om te zorgen voor de koeien en ander vee van hun slavenhouder.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

In Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) zijn zes meisjes bevrijd. De meisjes zaten vast in een donker hutje achter een bar, waar mannen voor 10 dollar seks met hen konden hebben.

SANTA DOMINGO, DOMINICAANSE REPUBLIEK -

Lees verhaal

Een Zuid-Indiase rechtbank heeft deze week een sterk signaal afgegeven naar slaafeigenaren. Drie mannen zijn veroordeeld voor het houden van families als slaven om te werken onder erbarmelijke omstandigheden in een steengroeve. Alle drie de mannen zijn veroordeeld tot 11 jaar en 9 maanden cel voor hun misdaden.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden