Supermaarko

Supermaarko

Bevrijd kinderen van cyberseks! 

Geef een eenmalige gift > 

 Maarko* was zeven jaar toen hij werd bevrijd uit een wereld van cyberseks. Veel kinderen in de Filipijnen worden nog steeds gruwelijk misbruikt tot ze zullen worden gered.

Wanneer je Maarko* vandaag zou ontmoeten, zou je een vrolijke speelse jongen zien die net als andere kinderen van zijn leeftijd tikkertje met verlos speelt en fan is van superhelden. Dat was wel even anders toen IJM Maarko voor het eerst ontmoette.

Een Britse man had de moeder van Maarko geld gegeven om in haar huiskamer een webcam op te zetten. Zo kon hij regelen dat het seksueel misbruik van de kinderen live op het internet kwam. De vraag naar de shows verspreidde zich over het world wide web naar diverse landen. Maarko, zijn zusje van twee (!) en enkele neefjes en nichtjes die in het huis naast hen woonden, werden misbruikt voor het oog van de wereld.'Cyberseks is een weerzinwekkende vorm van moderne slavernij dat zich razendsnel verspreidt over het internet'

 

Kinderen, ook jonger dan Maarko, worden gedwongen allerlei seksuele handelingen te verrichten op aanwijzing van de klant die elders in de wereld achter zijn laptop zit. Deze criminelen voelen zich veilig door de anonimiteit op het internet, maar de misdaad is allesbehalve virtueel. Het is een echt kind dat op dit moment wordt misbruikt.
Na zes maanden onderzoek, wat onderstreept hoe complex deze ‘grenzeloze’ misdaad is, werden Maarko, zijn zusje en zijn neven en nichten bevrijd door IJM en de Filipijnse politie.

“Mijn gevoelens werden overhoop gegooid, toen ik hun verhaal hoorde”, bekende een sociaal werker van IJM die nauw betrokken was bij de reddingsoperatie. “Ik snap niet hoe ouders hun eigen kinderen zo kunnen misbruiken. Dit is een buitengewoon traumatische ervaring voor deze slachtoffertjes”.
De Britse man die de cybersekshandel regisseerde, zit in de gevangenis. Maarko’s moeder wacht op berechting. Het is moeilijk om digitaal bewijs te vinden van het misbruik van Maarko omdat de shows live streams zijn die direct worden uitgezonden. Advocaten van IJM ondersteunen de zaak en sociaal werkers van IJM helpen en begeleiden Maarko en de andere kinderen in de veilige omgeving waar ze nu wonen.
Maarko leert zijn nieuwe leven op te bouwen, vrij om weer gewoon kind te mogen zijn.


Jij kunt kinderen als Maarko bevrijden van cyberseks.

Bekijk de drie opties uit onze Freedom Catalogus hieronder. 


Stuur undercovers op pad om op zoek te gaan naar kinderen als Maarko. 
Ik doe mee >

 

Deel in de kosten van het gevaarlijke undercoverwerk van IJM.
Ik doe mee >


Bied medewerkers van IJM die door hun strijd tegen cyberseks dagelijks met gruwelijke beelden te maken krijgen, een dag nazorg aan.
Ik doe mee >
 

* Omwille van zijn privacy dit niet zijn echte naam.

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2017 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden