Zes meisjes bevrijd uit een afgelegen bar in Santo Domingo

woensdag 21 november 2018

SANTA DOMINGO, DOMINICAANSE REPUBLIEK - In Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) zijn zes meisjes bevrijd. De meisjes zaten vast in een donker hutje achter een bar, waar mannen voor 10 dollar seks met hen konden hebben.


De Dominican Anti-human trafficking Unit (AHTU) zocht Rebeca*, een meisje van 17, en vond vijf andere meisjes in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. De meisjes werkten alle zes in de afgelegen bar aan de rand van Santo Domingo.
De AHTU had de bar op het oog en vermoedde dat er een meisje werd misbruikt. Daarom riepen ze de hulp in van IJM. Op een donderdagvond gingen de politie en IJM naar de bar aan het eind van een donkere stoffige weg op zoek naar het meisje. Ze vonden Rebeca en bevrijdden tegelijkertijd vier andere minderjarige meisjes en een jonge vrouw van 19.
Onderzoek wees uit dat mannen voor een bedrag van 10 dollar seks met de meisjes konden hebben in een donker hutje achter de bar. De bar is nu gesloten. Vier mannen, de eigenaar, zijn zoon en nog twee medewerkers, zijn aangehouden en zitten in voorarrest.
De meisjes werden opgevangen door trauma-deskundigen van IJM. De minderjarige meisjes zijn naar een Dominicaans opvanghuis gebracht. Daar krijgen ze medische zorg en hulp bij het verwerken van hun trauma’s. De jonge vrouw van 19 werd naar een opvanghuis voor volwassenen gebracht.
De volgende stap is dat IJM de openbaar aanklager zal steunen in de rechtszaak tegen de verdachten. IJM zal de slachtoffers vertegenwoordigen.
IJM is blij met deze opvallend goede samenwerking tussen de AHTU en het openbaar ministerie in deze zaak. Al sinds 2013 werkt IJM samen met rijksambtenaren om een eind te maken aan seksuele uitbuiting in de Dominicaanse Republiek. Samen hebben we meer dan 100 meisjes en vrouwen bevrijd.


*Rebeca heet in werkelijkheid anders.

Maakt u al deel uit van ons bevrijdingswerk? Doe mee, en bevrijd meisjs als Rebeca! >>

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden