Voor kerken

Voor kerken

Klik hier voor Freedom Sunday!

 

 

 

IJM komt graag met uw kerkelijke gemeente in contact. Arjen ten Brinke (Inspirator/Spreker) praat graag met u door over hoe uw gemeente het thema recht aandacht kan geven. Ook kunt u ons uitnodigen te komen spreken in uw diensten of gemeente-avonden.
 

 

 

Materiaal voor uw gemeente / kleine groep:

Download hier de gebedshandleiding Een rechtvaardig gebed gratis.

Download hier de studiegids Het goede nieuws over onrecht gratis.

Download hier een aankondiging voor een collecte voor IJM voor in uw kerkblad / programmablad.

 

Wij horen graag van u wanneer u met een van deze materialen aan de slag gaat binnen uw gemeente.


Bestel het boek 'Passie voor recht – op zoek naar kerken met lef' van Jim Martin hier.

 

 

 

Arjen ten Brinke, manager kerkrelaties: "Er wordt in de kerken in Nederland veel over vrijheid gesproken. 'Weet wie je bent in Christus. Je bent vrij!' En zeker, dat is ook zo. Prijs God als dat zo is. Echter: Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die nooit deze vrijheid ervaren omdat ze fysiek niet vrij zijn maar gevangen zitten in slavernij in de meest bizarre omstandigheden. God wil Zijn kinderen in vrijheid gebruiken om slaven wereldwijd te bevrijden! Hoe? Door te bidden, te geven en in actie te komen en de missie van Jezus na te volgen:
'Leer goed te doen, zoek het recht, houd tirannen in toom, bied wezen bescherming, sta weduwen bij.' Graag wil ik, namens IJM Nederland, samen met voorgangers en kerken in Nederland nadenken hoe dit concreet handen en voeten te geven. Neem contact op (atenbrinke@ijmnl.org) en we gaan op zoek naar mogelijkheden die bij jou past!"
 

 

Harold Velten, voorganger Vrije Baptisten Gemeente Ichtus, Notter. "God haat het onrecht in deze wereld. En Hij wil dat Zijn kerk daar iets tegen doet! Ichtus VBG wil het verschil maken in Twente, maar ook over grenzen heen. En omdat we niet allemaal het vliegtuig kunnen pakken om direct het onrecht te bestrijden zijn wij partner geworden van IJM. Deze organisatie werkt passievol, vanuit de opdracht van Christus, maar is vooral ook effectief, betrouwbaar en heeft haar sporen verdiend. Op deze manier nemen we als kerk onze taak om onrecht te bestrijden serieus en mogen we in Jezus Naam 'misdadige ketenen losmaken, de banden van het juk ontbinden en de verdrukten bevrijden' (Jes. 58:6)."


 

 

 

 

Tim Keller, Redeemer Presbyterian Church of New York City - Gary Haugen en IJM schudden het sociale geweten van de wereldwijde kerk wakker en hebben onderwijl aan de internationale mensenrechtengemeenschap laten zien waarom het, om een einde te maken aan armoede, noodzakelijk is dat er een einde wordt gemaakt aan het geweld dat wordt veroorzaakt door het wijdverbreide tekortschieten van rechtssystemen in de ontwikkelingswereld. In het belangrijke boek The Locust Effect zet Haugen beide wake-up-calls voort.”

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2018 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden