Ambassadeurs

Ambassadeurs

 

Zangeres Joke Buis woont in Veenendaal, samen met haar man Rob en dochters. Joke’s passie voor zingen groeide vanaf het moment dat ze begon met zingen bij het YMCA Gospel Choir in Scheveningen. Sindsdien werkte zij met artiesten als Nina Astrom, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord. Zelf maakte zij diverse albums en treedt zij veel op. In het voorjaar van 2017 organiseert zij een eigen tour. Zie hier voor de agenda.

Joke over haar ambassadeurschap van IJM:

"We leven in een tijd waarop het onrecht in de wereld groter en groter lijkt te worden; verdeeldheid tussen mensen, haat, slavernij, misbruik. En ik zal heel eerlijk zeggen: dat maakt me soms onrustig en angstig. Wat staat ons allemaal nog te wachten en hoe veel erger kan het nog worden?
Ik vraag me al een tijd af of ik hierin iets kan betekenen. Maar wat dan? Ik ben geen politicus, geen wereldleider… Wat kan ik nou doen?
En ineens bedacht ik me: maar wat kan ik wel? Ik kan zingen en ik kan verhalen vertellen. God heeft mij, net als iedereen, een eigen talent gegeven en dat kan ik inzetten. En daarom ben ik ambassadeur van IJM geworden, om met het kleine dat ik kan geven, verschil te maken in de wereld."

Zie de website van Joke.

  

Christiana Bohorquez, singer/songwriter,  is van nature een vrije vogel die op haar 18e besloot in haar eentje vanuit het Caribisch Gebied te verhuizen naar Nederland om haar muzikale carrière voort te zetten. Christiana schrijft voornamelijk popliedjes die ze vervolgens met haar band en strijkkwartet uitvoert.Als zangeres heeft Christiana in 2011 deel uitgemaakt van het eerste team van Marco Borsato in The Voice of Holland seizoen 2, waarna ze ook als gastartiest heeft mogen optreden tijdens zijn tour "Dichtbij".


Als songwriter heeft Christiana o.a. bijgedragen aan het debuut album van Pearl Jozefzoon "The Time is Now" en heeft ze enkele liedjes geschreven voor o.a. Iris Kroes. Ze heeft gestudeerd aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) en werkt verder als docente op Popschool Jam-it! En als coach en arrangeur voor Vocals on Demand. eind 2013 bezocht Christiana het werk van IJM in India en schreef daar het lied 'The Unknown' (zie de video bovenaan deze pagina).
"Ik vind het echt prachtig en moedig werk wat IJM levert. Hoe bijzonder is het om een geheel nieuw leven te bieden aan mensen die dachten dat ze voor altijd zouden worden geleefd!  Het is voor mij echt een eer om ambassadrice van IJM te mogen zijn en ik kijk uit naar de nieuwe afschaffing van de slavernij!"

Zie de website van Christiana.
William Wixley is leadzanger van de band Wixley. Op hun nieuwste album 'Justice Song' laat Wixley het hoopgevende geluid horen dat er gerechtigheid zal komen voor hen die onrecht gedaan wordt. William: “Ik heb altijd een zwak gehad voor goede doelen waarin men verschil maakt in al het leed in de wereld. Er is op zoveel vlakken dringend hulp nodig, maar de strijd tegen slavernij is tussen alle noden datgene wat voor mij het meest onderbelicht is. De boodschap dat deze nood er is, en dat wij er iets aan kunnen doen met ons gebed, werk en centen, is wat ik als ambassadeur van IJM wil vertellen.” 


Wixley heeft al het nodige beleefd. Ze waren Serious Talent in 2009, wonnen de Grote Utrechtse Live Prijs 2008, werden door popblad LiveXS uitgeroepen tot Best Independent Band van 2007, en dat leidde weer tot een plek op de Dommelsch Locals Only tour. Ze waren te gast bij Rob Stenders, Giel Beelen en Michiel Veenstra, speelden op Parkpop, Dauwpop, en de Bevrijdingsfestivals van Utrecht en Haarlem. 

Zie de website van William.


The Spirit That Guides Us (TSTGU) is een internationale hardcore band van Nederlandse bodem. Hun nieuwe album ‘Innocent Blood’ is geschreven rondom het thema gerechtigheid. Hierin hebben IJM en TSTGU elkaar gevonden. Het nummer ‘Demons and Diamonds’ is opgedragen aan het werk van IJM.

“We hopen dat je ‘Innocent Blood’ zult waarderen en ook de tijd neemt om je te laten raken door de woorden - om vervolgens ook zelf in actie te komen. Ik kan me niet voorstellen hoe naar is om gevangen te zijn, of als eigendom van een ander te worden beschouwd." 

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2017 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden