Mumbai

Mumbai

HET PROBLEEM: MENSENHANDEL

Mumbai is met 22 miljoen inwoners de grootste stad van India. Het is de commerciële, financiële en entertainment hoofdstad van het land. Mumbai heeft daarnaast een van de grootste rosse buurten van Azië. Elk jaar worden talloze meisjes verhandeld vanuit Nepal en Bangladesh naar Mumbai. Mensenhandelaren hebben het gemunt op kwetsbare meisjes en verkopen hen aan bordelen waar zij worden misbruikt in de commerciële seksindustrie. Mensenhandel voor de seksindustrie is een gewelddadige misdaad: IJM heeft slachtoffers ontmoet die in elkaar waren geslagen, uitgehongerd en gedwongen drugs en alcohol te gebruiken. Ook deelden sommmigen dat zij dagelijks tientallen keren werden verkracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Geen van deze meisjes komt hier vrijwillig: ze worden allemaal gedwongen. Daarom wist ik dat ik door te helpen levens redde.”
–Sani,* een slachtoffer van mensenhandel die IJM en politie hielp bij het vinden van meisjes die werden verstopt in een bordeel


HOE IJM MUMBAI MENSENHANDEL BESTRIJDT

We bevrijden slachtoffers door uit te zoeken in welke bordelen, hotels en andere lokaties vrouwen en jonge meisjes worden verhandeld voor seks. We werken samen met politie in Mumbai en de staat Maharashtra om slachtoffers te bevrijden en ervoor te zorgen dat ieder slachtoffer met respect wordt behandeld.
We zorgen dat criminelen voor de rechtbank verantwoording moeten afleggen. We helpen bij het opbouwen van sterke zaken tegen de bordeeleigenaren, managers en pooiers, zodat de mensenhandelwetten worden toegepast. We ondersteunen aanklagers bij elke stap in de processen, die erg lang kunnen duren. Daarnaast pleiten we voor eerlijke straffen die recht doen aan de slachtoffers en de aard van de misdaad.
We helpen het leven van de slachtoffers te herstellen door de jonge vrouwen te ondersteunen vanaf de nacht dat zij worden bevrijd tot het moment dat zij het opvanghuis kunnen verlaten - vaak jaren later. We werken samen met lokale opvanghuizen voor onderdak en scholing. Maatschappelijk werkers van IJM maken individuele plannen gericht op lichamelijke gezondheid, traumagerichte therapie, veiligheid en zelfredzaamheid.
We versterken rechtssystemen door samen te werken met politie, maatschappelijk werkers en het juridisch veld. We bieden trainingen in het voorkomen, herkennen en voor de rechter brengen van deze misdaad.

 


Directeur veldkantoor Sanjay Macwan
Sanjay begon in 2011 bij IJM. Daarvoor had hij 25 jaar in zowel profit als non-profit organisaties gewerkt. Sanjay leidt het team om slachtoffers te bevrijden en op te vangen en om daders te laten berechten. Onder zijn leiderschap ging IJM een nieuw partnerschap met de overheid en andere organisaties aan om mensenhandel tegen te gaan. 

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden