Ghana

Ghana

HET PROBLEEM: SLAVERNIJ

Het Voltameer in Ghana is één van de grootste kunstmatige meren ter wereld. Duizenden kinderen werken er in de visindustrie - veel van hen zitten vast als slaaf. Kinderen vanaf 4 jaar worden misbruikt en zijn uitgehongerd. Hun werk is gevaarlijk: ze lopen voortdurend gevaar te verdrinken. Diverse NGO’s hebben de focus gelegd op het vrijkopen van de slaven, maar slechts weinig slavenhouders worden ter verantwoording geroepen voor hun misdaden en er wordt weinig gedaan aan structurele verandering van het rechtssysteem.


“Het was gemakkelijk - en hartverscheurend - te zien hoe gemakkelijk we jongens konden vinden die vastzaten als slaven.”
–IJM onderzoeker tijdens zijn eerste reis naar Ghana


HOE IJM GHANA SLAVERNIJ BESTRIJDT

We bevrijden kinderen uit slavernij in de visindustrie door lokale autoriteiten te helpen de kinderen te vinden en door met de politie samen te werken om de jongetjes te bevrijden en naar een veilige plek te brengen.
We helpen bij de berechting van misdadigers door lokale autoriteiten te helpen bewijsmateriaal te verzamelen en door openbaar aanklagers te ondersteunen in de aanklacht tegen de mensenhandelaren en criminelen overeenkomstig de Ghansese wetten.
We herstellen de levens van de slachtoffers door hen te helpen hun trauma’s te verwerken en door een veilige plek te vinden waar zij terechtkunnen - dit kan thuis zijn of in een nazorghuis. Wij ondersteunen hen in het krijgen van scholing. We werken samen met aanbieders van nazorg en andere plaatselijke NGO’s.
We werken aan structurele verandering van het rechtssysteem door de Ghanese antimensenhandeleenheid en wetshandhavers toe te rusten voor hun werk - het onderzoeken van en reageren op de misdaad van slavernij.

 

Directeur veldkantoor Kaign Christy
Kaign leidt het team in Ghana om kinderen te bevrijden uit slavernij en het rechtssysteem te versterken. Kaign begon in 2004 bij IJM en leidde onze teams in Cambodja en de Filipijnen. Onder zijn leiding werden bijna 400 slachtoffers van mensenhandel bevrijd en 100 verdachten gearresteerd. Voordat hij bij IJM kwam, werkte Kaign 20 jaar als advocaat.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden