Delhi

Delhi

HET PROBLEEM: MODERNE SLAVERNIJ

India’s hoofdstad Delhi is de plaats van de politiek en van nieuwe ontwikkelingen. IJM heeft er bewust voor gekozen hier met een kantoor aanwezig te zijn. In slechts drie jaar tijd hebben we geholpen bij de bevrijding van meer dan 3.700 slaven in 12 van de 29 staten die India telt. Het IJM-team in Delhi heeft andere NGO’s getraind in ons casework en met zes organisaties samengewerkt om slaven te bevrijden en op te vangen aan de hand van een nazorgtraject. We zijn ook met vijf organisaties een samenwerking aangegaan om een nationale campagne te voeren met als doel de wetten tegen slavernij aan te scherpen en bewustwording te creëren, zodat de bevolking een eind aan deze misdaad eist. “Ik kan nu eten en slapen wanneer ik wil...niet langer word ik onder druk gezet.”
–Urmila, bevrijd uit slavernij


Hoe IJM Delhi moderne slavernij bestrijdt

We bevrijden kinderen en families uit slavernij door met zes andere organisaties op nationaal niveau samen te werken. We trainen en bieden ondersteuning aan deze partners en helpen autoriteiten de bevrijde slaven op te vangen. Onze impact is door dit netwerk van partners vermenigvuldigd. We hebben assistentie geboden in 12 van de 29 staten van India.
We zorgen dat criminelen voor de rechter moeten komen. Mensenhandelaren en ‘eigenaren’ van slaven moeten worden tegengehouden om de plaag van geweld te stoppen. We werken samen met openbaar aanklagers om het recht te waarborgen.
We helpen het leven van slachtoffers te herstellen door onze partners te ondersteunen in het ontwikkelen van individuele plannen voor iedere familie. Maatschappelijk werkers van IJM rusten onze partners toe met trainingen op het gebied van traumagerichte therapie en faciliteren groepsbijeenkomsten die slachtoffers helpen hun leven weer op te bouwen. We helpen volwassenen bij het vinden van werk en zorgen dat de kinderen weer naar school kunnen.
We versterken rechtssystemen door middel van training en coaching op het gebied van rechtshandhaving. Onze partners voeren regelmatig reddingsoperaties uit zonder dat zij nog langer onze hulp nodig hebben. Ook trainen zij op hun beurt andere organisaties in nieuwe regio's. Wij leiden dan ook het nationale lobbywerk om de wetten tegen slavernij aan te scherpen en bewustwording te creëren in de samenleving.


Directeur veldkantoor Ajoy Varghese
Ajoy begon in 2013 bij IJM. Hij werkte daarvoor 12 jaar in het bedrijfsleven en 10 jaar voor NGO’s. Ajoy heeft als doel zijn land te veranderen.

 

 

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden