Calcutta

Calcutta

HET PROBLEEM: MENSENHANDEL

In Calcutta bevindt zich één van de oudste en grootste rosse buurten ter wereld. Het aantal vrouwen dat in Sonagachi, een wijk met nauwe straatjes en oude gebouwen, werkt, wordt geschat op 6.000. Mensenhandelaren hebben het voorzien op kwetsbare jonge vrouwen en verkopen hen aan bordelen waar zij worden misbruikt in de commerciële seksindustrie. Mensenhandel voor de seksindustrie is een gewelddadige misdaad: IJM heeft slachtoffers ontmoet die in elkaar waren geslagen, uitgehongerd waren en gedwongen werden drugs en alcohol te gebruiken. Ook deelden sommmige dat zij dagelijks tientallen keren werden verkracht.


“Wij kunnen de meisjes die nog steeds vastzitten in donkere ruimtes niet vergeten. Meisjes die mij vroegen voor hen te bidden dat ook zij ooit bevrijd zouden worden.”
–Prema*,een slachtoffer van mensenhandel.


HOE IJM CALCUTTA MENSENHANDEL BESTRIJDT

We bevrijden slachtoffers door uit te zoeken in welke bordelen, hotels en andere lokaties vrouwen en jonge meisjes worden verhandeld voor seks. We werken samen met de politie in Calcutta en de staat West-Bengalen om slachtoffers te bevrijden en ervoor te zorgen dat ieder slachtoffer met respect wordt behandeld.
We zorgen dat criminelen voor de rechtbank verantwoording moeten afleggen. We helpen bij het opbouwen van sterke zaken tegen de bordeeleigenaren, managers en pooiers, zodat de mensenhandelwetten worden toegepast. We ondersteunen aanklagers bij elke stap in de processen, die erg lang kunnen duren. Daarnaast pleiten we voor eerlijke straffen die recht doen aan de slachtoffers en de aard van de misdaad.
We helpen het leven van de slachtoffers te herstellen door de jonge vrouwen te ondersteunen vanaf de nacht dat zij worden bevrijd tot het moment dat zij het opvanghuis kunnen verlaten - vaak jaren later. We werken samen met lokale opvanghuizen voor onderdak en scholing. Maatschappelijk werkers van IJM maken individuele plannen gericht op lichamelijke gezondheid, traumagerichte therapie, veiligheid en zelfredzaamheid.
We versterken rechtssystemen door samen te werken met politie, maatschappelijk werkers en het juridisch veld. We bieden trainingen in het voorkomen, herkennen en voor de rechtbank brengen van deze misdaad.
 


Directeur veldkantoor Sanjay Macwan
Sanjay ging in 2011 voor IJM aan het werk, nadat hij 25 jaar in het bedrijfsleven en de non-profitsector had gewerkt. Sanjay leidt het team om slachtoffers van mensenhandel te bevrijden en nazorg te bieden en de daders ter verantwoording te roepen. Onder zijn leiding ging IJM een nieuwe samenwerking aan met de regering en andere NGO’s om mensenhandel aan te pakken.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden