Bolivia

Bolivia

HET PROBLEEM: SEKSUEEL GEWELD TEGEN KINDEREN

In Bolivia is de kans groter dat je overlijdt door uit te glijden onder de douche of in bad dan gevangen te worden gezet voor het seksueel misbruiken van een kind. De kans dat daders worden gestraft voor hun misdaden, is zo klein, dat familie van slachtoffers nauwelijks meer proberen recht te halen. Dit gaat vooral op voor de armsten. Rechtbanken hebben veel achterstallig werk waardoor zaken vaak drie tot zeven jaar moeten wachten. In de zeven jaar voordat IJM een kantoor opende, werden per jaar minder dan drie veroordelingen uitgesproken voor seksueel misbruik. In de eerste zeven jaar van ons kantoor in Bolivia IJM hielpen wij bij de veroordeling van meer dan 50 verkrachters en gewelddadige criminelen.

 

 

 

 

 

 

“Wij gaan onvermoeid door met het halen van resultaten in de rechtbank en blijven therapie bieden aan jongens en meisjes die zijn misbruikt.”
–Greg Tarrant, Directeur veldkantoor IJM Bolivia


HOE IJM BOLIVIA SEKSUEEL GEWELD BESTRIJDT

We bevrijden kinderen uit gevaarlijke situaties van seksueel geweld door samen te werken met lokale overheden. Wij krijgen zaken doorverwezen door de overheid, openbaar aanklagers, kerken en families. Wij zorgen ervoor dat ieder kind een veilig onderkomen krijgt.
We laten daders berechten. Onderzoekers van IJM helpen de politie verdachten op te sporen en te arresteren. Dit kan soms maanden of jaren duren, maar zonder de hulp van IJM is de kans groot dat ze nooit gevonden zouden worden. Advocaten van IJM helpen aanklagers bewijs te verzamelen om zo een sterke zaak op te bouwen. Ook helpen we slachtoffers bij de voorbereiding van hun verklaring voor de rechtbank.
Wij helpen de levens van slachtoffers te herstellen door zowel de kinderen als hun familie te ondersteunen, zodat de slachtoffers kunnen opgroeien in een veilige en stabiele omgeving. Maatschappelijk werkers van IJM en psychologen ontwikkelen persoonlijke behandelplannen voor ieder slachtoffer. Hierin is onder andere aandacht voor traumaverwerking, persoonlijke veiligheid en onderwijs.
Wij versterken rechtssystemen door training en coaching te geven aan politie, rechters en andere professionals. We zoeken naar middelen om het rechtssysteem te verbeteren, zodat in de eerste plaats alle kinderen beter beschermd worden en niet alleen zij die door ons worden geholpen.


Directeur veldkantoor Greg Tarrant
Greg leidt het IJM team in Bolivia om seksueel geweld tegen kinderen te bestrijden. Het team doet dit in samenwerking met lokale autoriteiten. Greg werkte eerder voor IJM in Uganda, waar hij weduwen en wezen beschermde van wie land was gestolen. Ook werkte hij op het hoofdkantoor van IJM in Washington als ‘Senior Program Manager’ voor veldkantoren. Hij verhuisde in 2013 met zijn familie naar Bolivia.


Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden