Leer ons kennen

Leer ons kennen

 

International Justice Mission beschermt armen in ontwikkelingslanden tegen geweld

Wij werken wereldwijd

Advocaten, undercovermedewerkers, counselors en andere professionals werken voor IJM. Wij beschermen de armen in bijna 20 gemeenschappen in Afrika, Latijns-Amerika, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. 95 % procent van onze medewerkers komt uit het land waar wij werken.

Wij werken samen met anderen

Ons werk zou onmogelijk zijn zonder samenwerking met lokale overheden, professionals van andere organisaties, andere NGO’s, kerken en onze supporters.

Wij worden geïnspireerd

Door Gods oproep alle mensen lief te hebben en recht te zoeken voor iedereen die onderdrukt wordt, dit ongeacht hun geloofsovertuiging, ras of andere factoren. En wij zoeken partnerschap met iedereen van goede wil.

 

 

 


Onze visie

Duizenden bevrijden, Miljoenen beschermen.

Bewijzen dat gerechtigheid voor de armen mogelijk is.

 


Ons verhaal

1994

Leer ons kennen

Een beslissend moment

Gary Haugen, oprichter van IJM, was als mensenrechtenadvocaat werkzaam bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie, toen hij werd gevraagd om voor de VN een onderzoek te leiden naar de verschrikkelijke genocide in Rwanda.

Toen Haugen door de massagraven liep, werd hij geraakt door het feit dat de Rwandezen die waren omgekomen in het geweld in hun laatste levensdagen niet iemand nodig hadden die kwam preken, voedsel, medische zorg of onderwijs kwam bieden, maar iemand die de met kapmessen bewapende misdadigers kwam tegenhouden. Dit was het enige dat er toe deed.

1997

Leer ons kennen

Een nieuw soort mensenrechtenorganisatie begint.

Geraakt door de urgente noden die hij had gezien en geïnspireerd door zijn geloof, begon Haugen samen met anderen te denken over het oprichten van een nieuw soort mensenrechtenorganisatie. Het zou gaan om een organisatie waarin experts op het gebied van juridische hulp hun kennis in zouden zetten om de armsten te beschermen tegen gewelddadige onderdrukking.

Haugen zegde zijn baan bij het Ministerie van Justitie op en richtte International Justice Mission op. Samen met zijn kleine team vestigde hij zich in Washington, VS. Het team nam zaken op zich waarin wanhopige slachtoffers van geweld niet aan konden op het rechtssysteem in hun land.

Het jonge IJM liep tegen vele obstakels en uitdagingen aan. Zo was er het ongeloof dat rechtssystemen daadwerkelijk arme kinderen, vrouwen en mannen zouden beschermen. Maar langzaam maar zeker zagen zij dat hun visie werkelijkheid werd: verkrachters kwamen vast te zitten, gezinnen werden – soms verschillende generaties – bevrijd uit slavernij en jonge meisjes werden gered uit de seksindustrie.

In 2000 opende IJM haar eerste veldkantoor in Mumbai, waar een team lokale professionals partnerschappen aangingen met autoriteiten om meisjes uit de handen van mensenhandelaren te redden.

vandaag

Leer ons kennen

Samen de armsten beschermen

Inmiddels zijn wij een wereldwijd team van 600 advocaten, maatschappelijk werkers, onderzoekers en andere professionals.

De veldkantoren van IJM beschermen de armen tegen geweld in 20 plaatsen in diverse ontwikkelingslanden. Onze partnerkantoren zitten in Australië, Canada, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Dankzij de hulp van vrienden en partners, hebben wij kunnen samenwerken met lokale overheden om duizenden te redden van dagelijks geweld en zitten nu honderden daders achter de tralies. We zien het bewijs dat gerechtigheid voor de armsten mogelijk is!


Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden