Een plaag van geweld

Een plaag van geweld

Bestel Een plaag van geweld hier.


Oscar zit als versteend in zijn stoel wanneer hij tijdens een seminar het verhaal hoort over het onrecht dat de armsten in de wereld wordt aangedaan. Hij besluit niet de andere kant op te kijken, maar een spannende reis aan te gaan door zich in het wereldwijde probleem te verdiepen. Tijdens een bezoek aan India kijkt hij het kwaad van slavernij en mensenhandel in de ogen. Een reis om nooit te vergeten…


Een plaag van geweld is een fictief verhaal achter de ware cijfers van slavernij en de handel in kinderen voor de seksindustrie. Aan de basis van dit boek ligt het boek The Locust Effect, waarin Gary Haugen, directeur van International Justice Mission, betoogt dat voor de aanpak van armoede een nieuwe visie nodig is.

 

Over de auteur:
Henk Jan Kamsteeg is manager Storytelling bij IJM. Hij is auteur van diverse boeken over (zelf)leiderschap, zoals Dienend Leiderschap, De kracht van het compliment en Pure Winst.


Twitter mee over dit boek met #eenplaagvangeweld

 

 

 

Bestel Een plaag van geweld hier.

Bestel >>

 

Anderen over Een plaag van geweld:

 

 'Een klein boek over een groot probleem. Slavernij bestaat nog steeds.
Kinderen, vrouwen en mannen worden op grote schaal gemarteld. Durf je te laten raken door 'Een plaag van geweld'. En... kom in actie!'
- Peter R. de Vries

 

'Als je eenmaal begint te lezen in dit boek, kun je het niet meer wegleggen. Door het verhaal, door de schrijfstijl, maar vooral ook omdat het écht ergens over gaat.

In 'Een plaag van geweld' laat Henk Jan Kamsteeg zien hoe zwaar de allerarmsten het te verduren hebben in onze wereld. Niet alleen omdat ze arm zijn, maar vooral ook omdat ze nergens veilig zijn en niet beschermd worden door wat wij in het westen als normaal beschouwen: een rechtssysteem waarop je een beroep kunt doen als je onrecht wordt aangedaan.

Een van de meest schrijnende gevolgen hiervan: 46 miljoen mensen leven op dit moment in slavernij, meer dan ooit tevoren in de geschiedenis. Een groot deel van hen bestaat uit kinderen. En om het nog erger te maken: 2 miljoen van die kinderen worden geëxploiteerd in de seksindustrie.

Het is de missie van International Justice Mission (IJM) om hiertegen te strijden. Onder meer door mensen concreet te bevrijden, maar ook door met lokale autoriteiten en politiekorpsen samen te werken.

In Henk Jans boek kijken we door de ogen van Oscar, een manager in een Nederlands IT-bedrijf. Hij wordt geraakt door een lezing over slavernij en gaat met een hulporganisatie op reis naar de Indiase steden Bangalore en Mumbai om zelf te kijken hoe moderne slavernij er uitziet. En om te leren wat er aan gedaan kan worden.

Een onderwerp dat te belangrijk is om je ogen voor te sluiten.'
- Dr. Ben Tiggelaar"Sinds ik – net als Oscar, de hoofdpersoon in Henk Jan Kamsteegs boek - oog in oog stond met een slachtoffer van gedwongen prostitutie, zet ik mij in in de strijd tegen mensenhandel. Haar ogen waren leeg, haar hart gebroken, haar ziel gewond. Die oog heb ik steeds voor me als ik strijd tegen de seksslavernij in ons land. Dit aangrijpende boek is als de ontmoeting met dat meisje. En moedigt je aan om te doen wat je kunt in diezelfde strijd.
Kom ook in actie!’’

- Gert-Jan Segers


'In zijn rol als Manager Storytelling weet Henk Jan het niet-eenvoudige, pijnlijke, afschuwelijke en toch hoopvolle verhaal te vertellen van moderne slavernij. Van een plaag van geweld tegen de allerarmsten. Van kapotte rechtssystemen. Maar ook, het verhaal van transformatie.'
- Caroly Houmes, directeur IJM in Nederland 

 

Bestel Een plaag van geweld hier.

 

Wil jij een belangrijke rol spelen in de strijd tegen een plaag van geweld tegen de armsten? Word dat Freedom Partner van IJM.


 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden