Actie!

Actie!

€14.566,50
Doel: €28.864,00
101 donateurs
103 donaties

De undercovermedewerkers van IJM in Zuid-Azië hebben onze hulp nodig!


Onze undercoverteams in Zuid-Azië doen veel en gevaarlijk onderzoek naar de gedwongen prostitutie van minderjarigen in de rosse buurten van de grote steden. De opsporing en bevrijding van meisjes uit de seksindustrie vraagt om nieuwe methoden en middelen. Wij hebben uw hulp nodig om dit financieel mogelijk te maken!

De situatie:
In 2016 deed IJM onderzoek naar de aanwezigheid van minderjarige slachtoffers in bordelen in  plaatsen in Zuid-Azie. Hieruit bleek dat de aanwezigheid van kinderen enorm is gedaald. Dit komt door de werkzaamheden van IJM, diverse andere NGO’s en het werk van de politie.
Uit het onderzoek blijkt ook dat criminele netwerken kinderen nu verhandelen en te koop aanbieden voor seks in privé bordelen.

De vraag aan ons:
Het onderzoeken van deze criminele netwerken vraagt om een andere manier van rechercheren. Hiervoor is nieuw undercovermateriaal en training nodig. Dit vraag om een investering van € 28.864,-. Hiervoor kunnen we apparatuur aanschaffen en de undercovermedewerkers de training geven die nodig is.


 

 

Bij een donatie van minimaal € 50,- ontvang je ons nieuwste boek 'Een plaag van geweld'.

 

 

 

Het verhaal van Maya

Maya was 16 jaar toen buren in het plattelandsdorpje waar zij woonde haar naar een hotel brachten en haar drogeerden. Ze lieten Maya slapend achter, terwijl zij wisten dat zij wakker zou worden als slaaf.

Toen Maya wakker werd, was de deur van haar kamer gesloten. Ze kon geen kant uit. Ze was in de greep van een van de meest beruchtste en gewelddadigste mensenhandelaren die IJM ooit is tegengekomen in de meer dan tien jaar dat wij in India mensenhandel bestrijden.
Maya herinnert zich hoe hij haar dwong alcohol te drinken tot ze er letterlijk bewusteloos bij neerviel. Hij sleepte haar vervolgens van de trap naar beneden en verkrachtte haar. Op deze wijze liet hij haar zien dat ze haar vrijheid kwijt was – de rest van haar leven zou zij vastzitten. De meisjes en vrouwen die werden vastgehouden, werden aan klanten verkocht voor seks. De meisjes werden stelselmatig geslagen. Ze mochten nooit naar buiten. De zon zagen zij niet.

Na drie maanden raakte Maya zwanger. Even hoefde zij geen nieuwe klanten te ontvangen. Ze moest de andere meisjes bewaken. Maar de crimineel die haar vasthield, zei haar dat zodra de baby er was hij de baby zou verkopen en zij weer aan het werk moest.

Bevrijding
Zonder dat Maya het wist, ontdekte IJM waar zij vastzat. IJM werkte samen met lokale autoriteiten om Maya en drie andere jonge vrouwen te bevrijden. Realisatie: WebNL | Copyright 2018 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden